säkerhet, tvåfaktorsverifiering, lösenordshanterare

Säkerhetstips

Varje år genomför vi en fokusperiod med tema Säkerhet. Detta innebär att hela verksamheten fokuserar extra mycket på säkerhetsfrågor under två veckor.

Vi tar därför tillfället i akt att dela några tips på temat säkerhet.

 

Tvåfaktorsverifiering i Premium ERP

Sedan en tid tillbaka finns det stöd i vår Premium ERP & Affärssystem för tvåfaktorsverifiering vid inloggning.

Hör av dig till oss om du vill veta mer om detta eller behöver hjälp med att aktivera stödet för att höja säkerheten.

 

Använd en lösenordshanterare

Att hålla reda på lösenord och andra inloggningsuppgifter på ett säkert sätt är svårt för att inte säga omöjlig utan en bra lösenordshanterare. Hos oss använder vi 1Password, ett mycket kompetent och säkert verktyg för att lagra personliga och gemensamma uppgifter. Vissa företagslicenser erbjuder dessutom fri tillgång till ett familjekonto vilket höjer säkerheten är på det privata planer, något som även gynnar säkerheten kring respektive medarbetare och därmed verksamheten i stort

Kolla in 1Password.com

Tips: Våra Aderian-vänner på Kullander är officiella återförsäljare av produkten, så kontakta dem om du är intresserad av en lösning för din verksamhet.

 

Kontrollera om din e-postadress hamnat fel händer

På denna sajt kan enkelt kontrollera om din e-postadress finns i de mängder av hackade och läckta inloggningsuppgifter som driver runt i cyberrymden:

https://haveibeenpwned.com/

 

Skydda dig mot bolagskapning

En företagskapning kan drabba både företag och föreningar. Risken är liten men för de som drabbas kan konsekvenserna bli stora. Genom att vara uppmärksam på tidiga varningssignaler, skaffa en digital brevlåda och använda Bolagsverkets app så kan du upptäcka kapningsförsök i tid.

Läs mer på verksamt.se

 

Säkerhet i din FileMaker-lösning

Har du funderingar kring om din FileMaker-lösning är säker och dar nytta av senaste tidens nyheter på detta område? Hör av dig till oss!

Artikel

06 May 2024