Nyhetsbrev 2023

"Vi skapar tid för det som är viktigt"

Nyheter från vännerna på Månen - December 2023

Hej alla!

2023 håller nu på att ta slut. Inte för att det betyder något särskilt, men det är ju ett bra tillfälle att tacka för förtroendet och summera ett stycke tid! Här kommer därför några blandade highlights från året som gått.
Håll till godo!

Nya månfarare!

New kids on the block för året är Tomas och Pontus som även har svept förbi på såväl våra sociala medier som på vår webb! Båda hänger på Göteborgskontoret där Tomas donar med FileMaker medan Pontus främst fokuserar på våra driftstjänster.
Varmt välkomna in i gänget!

Nya medaljer vunna! 
Claris har under hösten lanserat ett nytt program för certifieringar av oss utvecklare som jobbar med plattformen. Som Sveriges största leverantör av FileMaker-drivna applikationer kastade vi oss självklart över detta för att visa vad vi går för.

Nu kan vi stolt summera att inte mindre än 13 personer hos oss har hämtat hem en eller fler certifieringar inom följande områden: Claris FileMaker, Claris Connect och Claris FileMaker Server.
Bra jobbat, eller hur?

Är vi nöjda?

User illustrations by Storyset

Under hösten har alla bolag i Aderian-gruppen genomfört en medarbetarundersökning. Vi kan med stolthet konstatera att resultatet visar att man som medarbetare på Square Moon är mycket nöjd med sin arbetsplats, både i breda och i branschspecifika jämförelser.
Tack till Laura som lett oss igenom detta arbete på ett föredömligt vis!

Aderian-gruppen växer

Under året som gick blev Aderian Group större och vi är nu tillsammans över 400 medarbetare! 
Aderian Group digitaliserar mindre och medelstora företag i Norden genom säkra och hållbara IT-lösningar som adderar konkurrenskraft för kunderna.

Gruppen består av hela 14 lokalt ledande bolag som tillsammans erbjuder heltäckande tjänster inom IT- och applikationsdrift, infrastruktur, molntjänster, säkerhet och digitalisering.

Aderian Group utgörs av Aderian Stockholm, Aderian Göteborg, Aktiv IT, Canmer Data, Degea, CC IT, CoreIT, DNS IT, Kullander, Navet, One IT Partner, Security Solution, Square Moon, och Zelly.

Vi minns med värme och ett stort smile vår gemensamma take-off i våras. Tack igen för det! 

Square Moon på vift!


Efter vårens take-off med Aderian så har vi inte enbart suttit på kammaren och stirrat på skärmen - vi har även träffats och umgåtts både inom och utanför kontoren! Vi vill lyfta två av dessa tillfällen lite extra.

Månting i Trollywood

I oktober åkte vi hela högen till Trollhättans Folkets Hus för att genomföra årets Månting - vår årliga internkonferens. Vi pyntade oss i färska hoodies, pratade om framtiden och våra arbetssätt.

Tack till Konferera som tog fint hand om oss!

Nördkonferens i våfflornas land

Efter förra årets succé i Malmö beslutade vi att återigen anordna EngageUEuropas största konferens för FileMaker-utvecklare – tillsammans med våra vänner på ClickWorks. I år gick konferensen av stapeln i Antwerpen och lockade 200+ deltagare från 22 länder. Vilken ynnest att få träffa och inspireras av så många duktiga utvecklare! 

Nyheter från Claris

Claris fortsätter sin agila transformation och släpper på löpande band nya och värdefulla verktyg i form av uppdatering av olika komponenter i plattformen. FileMaker-delen är uppe i version 2023 (även känd som 20.3.1) och det händer spännande saker med både Claris Connect och Claris Studio. Som nära partner till Claris får vi vara med för att tycka till och testa kommande funktioner. Det gillar vi.
Hör av dig om du är nyfiken! 

Hänt på Premium

Under hösten har vi vidareutvecklat vårt Premium ERP för nya verksamheter. Vi har bland annat introducerat funktioner för hantering av IT-support, Konferensbokning och Fönsterförsäljning. Vi har också haft nöjet att ta 10 nya kunder i drift. Tack till er som visat oss detta förtroende!
Under 2024 kommer att vi fortsätta att investera i plattformen och teamet som jobbar med våra produkter. Vi ser fram emot nya och fortsatta partnerskap.

Hör av dig till oss om du också är intresserad av att veta mer om marknadens mest flexibla ERP-system!

Framåt 2024

VD-byte

Vid årsskiftet tillträder Niklas Swedenborg som VD på månen. Så här säger han:

“Jag har ju jobbat här i 23 år så jag anser mig känna verksamheten väl, men Square Moon är i ständig förändring och detta är en personlig utmaning som jag känner mig peppad på! Att leda Square Moon är ett lagarbete och att resten av ledningsgruppen är kvar, och dessutom får nytt blod, känns tryggt och bra. Viktigt fokus för nästa år är förstärkning av affärsområdet “Produkt”, med Janne i spetsen, och att fortsätta hitta och utveckla nya talanger på alla orter där vi finns.”
 

God helg!

På månen har det varit en intensiv höst och den stundande helgens vila kommer att göra gott. Vi hoppas att ni alla, trots tuffa ekonomiska tider i vårt land och oroligheter i världen, får en fin helg och avslutning på året. Vi ses på andra sidan! Tack för att ni läser och följer oss.

Mvh
Vi på månen
 

P.S. Har du överlevt Whamageddon?

Har du klarat dig hittills i årets omgång? Skulle inte tro det - Whamageddon låter inte många komma undan. För att rensa systemet och kanske ge julmusiken ett uppsving tipsar vi om några av våra favoriter i julmusikdjungeln:

Från Spotify
 Tinsel and Lights - Tracey Thorn 
 Våra mest älskade julsånger - Franska Trion
 TILL_____FRÅN_____ - Linnea Henriksson 
 Punk Christmas - Låtlista
Bing Crosby - Christmas Classics
 Hey! Merry Christmas! - The Mavericks
Depressed Christmas - Låtlista

Från andra platser på nätet
 Wheel Du Fira Hjul Med Mej? - 047music
 Fairytale Of New York - The Pogues feat. Kirsty MacColl 
LinkedIn
Facebook
Twitter
Link
squaremoon.se

Nyhet

21 December 2023