Fördelarna med Low-Code utveckling

Digital transformation har varit högt upp på många organisationers agendor under de senaste åren; emellertid var starten på COVID-19-pandemin den stora pressen som många behövde för att gå "all in". Dålig anpassning av digital transformation spåras ofta tillbaka till snabbt förändrade affärsbehov och det ökande IT-talanggapet . Organisationer kämpade för att hitta de talanger som behövs för att effektivt bygga anpassade lösningar som behövs för att driva sin verksamhet och uppfylla deras unika krav.

Svaret för många, särskilt med det plötsliga behovet av att snabbt digitalisera nya verksamhetsområden, har varit ökningen av lösningar utan no-code/low-code. Tidigare utgjorde low-code en risk för företagen och kunde utgöra ett säkerhetsproblem. Den senaste utvecklingen inom plattformen med low code har dock gjort dem till en mer hållbar, mindre riskabel lösning.

 

Low-code betyder snabbare och mer flexibla distributioner

Historiskt sett har det varit ett betydande och dyrt företag att bygga en skräddarsydd lösning för ditt företag. Den enklare lösningen var ofta att köpa en produkt från hyllan och försöka arbeta inom dess begränsningar eller gå igenom den kostsamma processen att få plattformen anpassad för att passa. Dessa anpassningar anpassar sig sällan väl till snabbt förändrade affärsbehov. Med low-code-lösningar kan företag lättare kartlägga sina krav och bygga upp en anpassad lösning och kan förändras lika snabbt som verksamheten.

Och vad driver dessa snabba affärsförändringar? Förändringar i kundbeteende och krav tvingar företag att snabbt anpassa sig efter deras behov. Utan flexibla lösningar i kärnan i organisationen kan dessa justeringar vara långsamma, vilket resulterar i förlorade möjligheter (plus tid och pengar). Oavsett om man uppfyller nya lagkrav när man övergår till en ny bransch eller växer data behöver bättre betjäna befintliga kunder, låter low-code-lösningar låta dig växa din befintliga programvara istället för att lägga till nya verktyg eller lösningar som har fastnat i mixen.

 

Low-code öppnar nya möjligheter i hela verksamheten

Så hur kan low-code-lösningar öppna nya möjligheter för de olika avdelningarna i ditt företag? En huvudfördel med low-code-lösningar är att oavsett företagets storlek eller komplexitet finns det så mycket att vinna på att implementera anpassade, flexibla, lättbyggda och utbyggbara lösningar. Dessa vinster kan uppnås med eller utan stora IT- eller utvecklingsteam.

 

Försäljning

Säljteknik är ofta en av de mest komplexa och datatunga inom verksamheten, och en vanlig utmaning är hur man samlar all den informationen på ett användbart sätt. Utöver att bara konsolidera data måste säljteamet kunna reagera förutsägbart på de förändrade behoven hos kunder och företag.

Customer Relationship Management (CRM) -programvara är en kärntjänst som säljteamet ofta förlitar sig på och ett försök att passa unika kunddata i en lösning som passar alla kan kosta organisationer tid och pengar. Med en anpassad lösning med low-code kan organisationer spåra alla sin viktiga data, vidta riktiga åtgärder mot dem, integrera schemaläggning, hantera relationer, spåra ekonomi och rapportera viktiga affärsmål.

 

Produktion

Dagens kunder vill ha sin produkt "i Amazonas hastighet." Low-code-lösningar som gör att företaget kan samla data från backoffice till produktionsgolvet, hela vägen till leverans ger organisationer det lyft de behöver för att uppfylla dess nya kunder förväntningar. Dessa förbättringar tas ett steg längre när front-end-programvara kan köras på vanliga enheter som surfplattor och smartphones. Manuella pappersprocesser kan ersättas med automatiserade arbetsflöden som sömlöst flyttar data från kundbeställningsskedet hela vägen till leverans. I branscher med speciella lagstadgade krav kan spårning genom hela livscykeln göra eller bryta verksamheten.

 

Finansiera

Finansiella applikationer är ofta otroligt komplexa och kan vara utmanande att integrera med andra verktyg och lösningar. Beroende på ditt företag kan du förlita dig på branschspecifik programvara för specifika funktioner, men de kan integreras med din finansiella mjukvara. Produkter som Fortnox, i kombination med en low-code anpassad applikation, kan vara den perfekta lösningen för att spåra och rapportera all din företagsekonomi fullt ut.

 

Low-code betyder effektivitet i hela verksamheten

Verksamheten går framåt i allt snabbare takt. Ju mer flexibel och effektiv du kan vara på alla avdelningar, desto mer framgångsrik blir du. Tid som slösas bort på ineffektiva, manuella processer, ofullständiga eller otillgänglig data och oförmåga att rapportera om dina viktiga affärsmätningar leder till dåliga kundupplevelser, vilket i slutändan kostar dig både tid och pengar. Med en low-code-lösning kan du effektivisera ditt företag även utan ett omfattande IT-team och framtidssäkra dina affärsverktyg.

Lär dig hur en av våra kunder kunde integrera Premium i sitt befintliga affärslösning för att skapa robust rapportering som hjälper dem att fatta bättre affärsbeslut.

Artikel

03 June 2022