FileMaker för fönsterförsäljning

Fönsterförsäljning med Premium för 24/7 Fönster

På Fönster24sju jobbar man framgångsrikt med försäljning av fönster och dörrar. I bolaget finns över 80 års samlad erfarenhen av branschen. Med åren har man kunnat se vilka produkter som funkar riktigt bra och idag har man valt ut de varumärken som långsiktigt funkar bäst.

 

Valet landade på Premium ERP

Fönster24sju valde under hösten 2022 Premium ERP för sin B2B försäljning av fönster. Valet gjordes på rekommendation av andra kunder som kände till Premium. Premium, som marknadsförs och utvecklas av SquareMoon, använder FileMaker som plattform.
Förutom B2B försäljning förser också systemet sin kopplade konsumentwebb med rätt priser och information. Premium fungerar alltså som ett CMS (Content management System) för webben samtidigt som man kan konfigurera fönster till hantverkare och fönstersäljare i deras B2B del. När en orderbekräftelse skickas till kund är det viktigt att alla detaljer såsom fabrikat, storlek och tillval är korrekta och tydliga för kund. Det samma gäller för inköpen till fabrik.

Med Premium som ERP och en tillhörande anpassning räknar systemet automatiskt ut ett fönsters pris och utseende beroende på vilka tillval till fönstret man valt. Premium ritar alltså dynamiskt upp det aktuella fönstret på orderbekräftelser och inköp där den exakta specifikationen för fönstret framgår. Eftersom det finns miljontals kombinationer av fönster och dörrar med olika tillval behövde man ett dynamiskt sätt att kalkylera rätt pris för en konfiguration. Tillsammans med Square Moon har ett kraftfullt system för automatisk prissättning tagits fram. Detta gör att kalkyleringen av en produktspris och specifikation går snabbt för alla de miljontals kombinationer av produkter som kan konfigureras hos Fönster24Sju. Förutom storlek och karmmått mm så finns många olika tillval såsom Glastyp, Spröjs, Solskydd, Handtag mm.

Fönster24Sju är ytterligare ett exempel på hur Premium med en standardprodukt som grund enkelt kan anpassa för vitt skilda branscher. De unika anpassningarna för kunden har samtidigt tillgång till alla tabeller och strukturer som finns i standardsystemet. Andra exempel är fabriker, grossister och konsultbolag som alla kör samma standarddel av Premium tillsammans med sin kundunika del.Exempelvy för fönsterförsäljning

 

Om Fönster24sju

Fönster24sju.se drivs av Skandinaviska Fönsterlösningar AB. Bolaget ägs av bröderna Jan och Mats Andersson. De kommer från en familj med en lång historia inom fönstertillverkning och tillsammans har de över 80 års erfarenhet från tillverkning och försäljning av fönster och dörrar. De har tidigare drivit familjeföretaget ERA fönster, som numera ägs av Inwido koncernen.

Nyhet

29 March 2023