Stadssilhuett över Antwerpen i solnedgång. Gul text med "EngageU, 12-14 november 2023. Antwerpen, Belgien". Bild av Erwin Van Iseghem.

Följ med oss till EngageU!

Vad händer?

Följ med oss till EngageU, den största europeiska konferensen dedikerad till Claris® plattformen: FileMaker, Connect och Studio. EngageU 2023 är en konferens där vi kommer att fortsätta det samarbete mellan Square Moon och ClickWorks som vi startade under 2022. Konferensen blev en stor succé och den positiva responsen från deltagarna gjorde att vi med glädje fortsätter samarbetet för att göra denna konferens till en återkommande årlig konferens.

2022 hölls EngageU i Malmö med 135 deltagare från 20 olika länder! Hur många kommer vi att bli i år tro?

Joris Aarts från ClickWorks och Johan Hedman från Square Moon håller öppningstal under EngageU 2022 i Malmö

 

Vad är unikt med EngageU?

  • Det är en pan-europeisk konferens - inte regional.
  • Konferensen och alla dess föreläsningar hålls på engelska.
  • Det är en traditionell konferens med en agenda (alltså inte en "unconference" som är mer rörlig i strukturen) och:
    • Tre parallella spår med sessioner spridda på tre salar.
    • Utvalda föreläsare med gedigen erfarenhet och ämnen som kommer utöka din kunskap om plattformen.
    • Presentationer från våra sponsorer kring vad de har för spännande saker att tillföra plattformen.
    • Vi har ett eget rum för våra sponsorer att få presentera sig själva där du får en chans att prata med dem face to face och få en inblick i vad deras produkter/tjänster kan tillföra för dig och din organisation.
  • Vi har valt en inspirerande miljö i en stad med karaktär.
  • Likt förra året kommer konferensen att innehålla två sociala event:
    • Kvällen innan konferensen kommer att spenderas på bryggeriet De Koninck där det bjuds på middag, dryck och bryggerivandring.
    • På måndagen bjuder vi in till middag i mäktiga Marble Hall som ligger granne med Antwerpen Zoo. Efter middagen får vi tillgång till intilliggande Verlat Hall och den grönskande Vinterträdgården. Den som är intresserad av arkitektur vill inte missa detta!

 

Vad är speciellt i år?

Vi lyssnade noga på den feedback vi fick förra året och har gjort följande förbättringar:

  • Alla salar är på bottenplan. Du behöver alltså inte gå i trappor för att komma till föreläsningarna.
  • Alla rummen öppnar upp mot ett centralt Atrium där även lunchen kommer att serveras. Du kommer inte att missa de andra deltagarna.
  • Utställare har sina egna bås i Atrium och kommer garanterat att synas.
  • Det kommer att finnas flertalet break-out rooms för lite avkoppling eller diskussioner.
  • Det sociala eventet på söndagen kommer att innehålla en komplett middag.
  • Måndagens middag kommer att hållas i en unik lokal i staden som du som besökare inte skulle kunna ta del av normalt.
  • Vid båda kvällseventen ingår all dryck.

Nedan ser ni en kartvy över konferenslokalerna där det gulmarkerade området är Atrium!

Översiktskarta för KAVA Congress Centrum (KCC) där konferensen hålls.

 

Lite om Belgien...

Belgien har mycket mer att erbjuda än sin centrala placering i Europa. Detta är Magrittes land och enligt våra belgiska vänner på ClickWorks så är denna absurda humor någonting som du föds med i Belgien. Försök inte att förstå dig på det.

Det är även seriernas land där bland annat Tintin tjänar som internationell frontfigur. Men du har säkert hört talas om Smurfarna och Lucky Luke också!

På den kulinariska sidan hittar du ikoniska belgiska fries, inte vanliga pommes frites!
Belgien producerar även världens bästa choklad (vi fick ett smakprov förra året och har verkligen ingenting att klaga på!) och har ett stort utbud av fantastiska ölsorter. Den franska kokkonsten har ett starkt inflytande på den belgiska maten i stort. Visste du att det finns 139st restauranger med Michelinstjärna i det till ytan ganska lilla landet?

Belgiens historiska städer är hem för häpnadsväckande katedraler och gamla byggnader. Brygge är ett av de största turistmålen i Belgien, men vi har även Ghent, Bryssel och slutligen årets plats för konferensen: Antwerpen! Den historiska staden som ger känslan av att ha förflyttats hundratals år tillbaka i tiden.

Lucky Luke skjuter snabbare än sin skugga

 

Om Antwerpen

Legenden säger att stadens namn kommer från handkastning ("hand-werpen"). Detta symboliseras genom statyn av den lilla hjälten Brabo som kastar den avskurna handen från jätten Antigoon. Statyn hittar ni mitt på centrala Grote Markt.

På 1600-talet var Antwerpen motsvarigheten till dagens "Silicon Valley". Efter att tryckkonsten uppfunnits så såg Christoffel Plantijn till att distribuera stora upplagor över hela Europa, vilket bidrog till en stor intellektuell utveckling.

I staden hittar du även ett av de största och bästa diamantcentrumen i världen! En resa till diamantmuseumet är onekligen ett måste när staden besöks. Diamantindustrin ligger i det område där konferensen hålls.

Antwerpen är också en stad som är stark inom modevärlden. Modeakademin är känd världen över och modedistriktet ligger på Nationalestraat, Kammenstraat och kringliggande gator.

 

Läs mer om konferensen och anmäl dig via knappen nedan! Vi ser fram emot att träffa dig i Antwerpen i november!

Denna text har sitt ursprung hos ClickWorks. Är du intresserad av originalversionen så finns den att läsa på deras blogg!

Artikel

21 augusti 2023